Războiul dintre moştenitorul clădirii în care funcţionează Editura Curtea Veche din Bucureşti, Alexandru Schalli şi conducerea acestei instituţii s-a mutat la Poliţie.
Scandalul a început sâmbătă dimineaţă, când porţile imobilului din strada Ion Mincu 11 au fost blocate de agenţii de pază ai firmei Civis, care spuneau că sunt trimişi de noul proprietar. Înăuntru se aflau toate bunurile editurii şi un paznic. În cursul zilei de luni, Secţia 2 Poliţie a constatat falsul în actele depuse de Schalli şi a dispus anularea avizului pentru planul de pază. Alexandru Schalli s-a ales cu dosar penal pentru fals în declaraţii.
Cu toate acestea, reprezentanţii Curtea Veche nu au acces la bunurile lor. Directorul instituţiei spune că ulterior imobilul a fost „ocupat de spuma interlopilor".
„Acest domn, Alexandru Schalli, este înconjurat de interlopii cărora le-a vândut drepturile litigioase. El a trimis aseară (luni seară - n.r) mai multe persoane din lumea interlopă să ne închidă accesul în clădire. Am depus plângeri la Poliţie, dar nu s-a intervenit, pentru că e proprietate privată. Cu toate acestea, am încercat să vorbesc, aseară, cu domnul Schalli, să rezolvăm problema pe cale amiabilă, pentru că nu ni se pare corect să ne arunce pur şi simplu în stradă, mai ales că noi funcţionăm aici din 1991. Dar nu s-a putut vorbi cu el, pentru că era beat. Mai mult, m-a îmbrâncit în afara porţii, de faţă cu poliţia. De două zile, activitatea editurii este paralizată. Nu putem efectua plăţi, nu putem trimite cărţi, avem contracte pe care nu le mai putem onora, în curând vom da faliment. Avem 70 de angajaţi şi alţi 70 de colaboratori. Este destul de dificilă situaţia", a declarat, pentru „Adevărul", Iren Arsene, director al editurii Curtea Veche.
Florin Moldoveanu, iubitul cântăreţei Delia Matache, a fost văzut printre scandalagiii veniţi cu Alexandru Schalli la