Gurmanzii şi „gurmeţii” sunt aşteptaţi între 23 şi 25 iulie în Parcul Naţional (Bd. Basarabia) să deguste şi să cumpere bucate tradiţionale româneşti specifice zonei Munteniei, la „TÂRGUL care...rupe gura târgului. Dansează pe arome tradiţionale!”.
1 /.
Viţel la proţap, peşte pregătit după reţetă specifică din Topoloveni, păstrăv, papanaşi cu magiun natural de prune Topoloveni, sarmale cu urdă, lipie românească, pepeni de Dăbuleni, pâine pe vatră proaspăt frământată, brânză de burduf, cârnaţi, şunculiţe şi salam, pastramă, ţuică şi palincă de prune, halviţă şi ciocolată de casă, dulceţuri Topoloveana, miere „la prima mână” de diferite arome, caşcavea, delicii, plăcinte calde, prăjituri de casă după reţete maramureşene, mămăliguţe doar câteva dintre preparatele cu care târgoveţii şi gospodarii îşi vor îmbia la tarabe cumpărătorii. Nu vor lipsi de la târg meşteşugarii şi artizanii, iar bucatele prezentate sunt 100% naturale, preparate după reţete tradiţionale, transmise în familie de-a lungul generaţiilor.
Primul pas spre tradiţie
Organizatorii îşi propun ca acest târg să devină o tradiţie şi să fie considerat emblematic în ceea ce priveşte promovarea micilor fermieri şi producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate. Prima ediţie desfăşurată între 23-25 iulie în Bucureşti aduce în prim plan zona Munteniei, dar şi invitaţi speciali din toate colţurile ţării, urmând ca la ediţiile viitoare să fie promovate şi alte regiuni geografice ale României, cu bucatele şi obiceiurile specifice.
Noutatea acestui târg este reprezentată de împletirea tradiţiilor culinare cu obiceiurile, dansurile populare şi buna dispoziţie românească. La prima ediţie (între 23-25 iulie) o echipă de dansatori din Topoloveni va face demonstraţii şi îi va iniţia pe cei interesaţi în Brâuleţul de Topoloveni şi alte dansuri tradiţionale. În acest