A învăţat să gătească timp de cinci ani pe un vas de croazieră unde a preparat sute de feluri de mâncare pentru bogătaşii lumii, iar acum lucrează într-un restaurant cu specific libanez din Ploieşti.
După ce a urmat cursuri de bucătar, în 2003 a plecat pe un vas de croazieră pentru a-şi face un viitor. „Auzisem de la mai mulţi prieteni care fuseseră că se câştigă bine şi am zis să încerc şi eu. În prima săptămână mi s-a părut mai greu până m-am acomodat, dar după aceea a fost bine pentru că erau şi mulţi români care lucrau acolo". Bogdan spune că prima impresie pe care a avut-o a fost că se află într-o clădire şi nu pe un vas.
„Am început lucrul ca ajutor de bucătar, mă ocupam de aprovizionare, iar cu timpul, pentru că lumea a fost mulţumită de mine, am ajuns să fiu promovat bucătar". Bogdan a călătorit în sute de ţări, dar cel mai mult i-a plăcut Singapore pentru că este cel mai curat oraş din lume, după cum spune el.
Lucra 11 ore pe zi
Tânărul muncea pe vas 11 ore pe zi la bucătărie, cu pauze de câte două-trei ore. „În timpul pauzei mergeam la cinema, la piscină, la sala de fitness, erau foarte multe posibilităţi de petrecere a timpului liber". Cât timp a stat pe vas, Bogdan a gătit şi pentru persoane celebre cum ar fi actorul canadian Keanu Reeves sau baschetbalişti care joacă în NBA. „Aveam seară italiană, franceză, caraibiană, mexicană, astfel încât să răspundem solicitărilor tuturor pasagerilor de pe vas care erau din toată lumea. Am gătit de la creveţi la homari şi langustine. Tot timpul era o persoană care verifica farfuriile până ca acestea să plece la masă pentru ca totul să fie în regulă". Bogdan spune că ştie să gătească sute de feluri de mâncare, dar cel mai mult îi place să pregătească paste.
Tânărul, împreună cu ceilalţi bucătari, găteau pentru 3.000 de persoane în fiecare zi. „Pe vas oamenii mâncau