Preţul unui meniu de criză ce include două feluri de mâncare şi o cafea variază între 10 şi 15 lei. Pentru a fi sigur că îşi va păstra clienţii, patronul unui restaurant s-a gândit să renunţe la meniul zilei şi adopte promoţia „Mănânci cât poţi de mult cu doar 15 lei".
Notele de plată din ce în ce mai subţiri şi teama de a nu pierde şi puţinii clienţi care trec pragul restaurantelor i-au făcut pe patroni să vină cu oferte culinare care mai de care mai tentante. Astfel, de câteva luni încoace, focşănenii pot alege meniul de criză, ce cuprinde ciorbă, felul doi şi în unele localuri chiar şi o cafea sau un desert, cu nu mai mult de 10 lei.
„Am apelat la varianta meniului de criză, deoarece vânzările au scăzut foarte mult, TVA-ul a crescut, iar puterea de cumpărare este din ce în ce mai mică. Dacă la începutul anului trecut aveam restaurantul plin, iar bucutăresele cu greu făceau faţă comenzilor, acum foarte puţini mai sunt cei care cumpără mâncare mai scumpă, cei mai mulţi preferând meniul zilei", spune Raluca Andronache, administratorul unui restaurant din centrul municipiului.
Şi la un local de lângă fosta autogară vânzările au crescut de când au adoptat meniul de criză. „Astăzi am pregătit ciorbă de porc şi varză sau fasole cu cârnaţi pentru doar 10 lei. Meniul este schimbat în fiecare zi", spune Ileana Ciuciur, bucătăreasa restaurantului.
Ba mai mult, patronul unui restaurant cu specific tradiţional are de gând să renunţe la meniul de criză şi să le ofere clienţilor cât mai multă mâncare pentru doar 15 lei.
„În aproximativ două săptămâni vreau să adopt promoţia „mănânci cât de mult poţi", deoarece din câte am văzut românului îi place să se sature cu bani puţini. Cred că această ofertă va fi mai rentabilă decât meniul zilei", declară Lucian Rădoi.
Focşănenii, încântaţi
Clienţii care aleg meniul zilei sunt mulţumiţi de mâncarea