La ultima strigare pentru tichete Rabla, bistriţenii nu se înghesuie de nicio culoare. Unii dintre ei aleg să-şi vândă voucherele primite după casarea maşinilor la un preţ mai mic decât valoarea lui
Ultima tranşă emisă de vouchere, 200 la număr, a venit în judeţ de aproape două săptămâni şi, până astăzi, de-abia s-au dat doar 120 de tichete. Directorii celor două societăţi de casare din Bistriţa-Năsăud, „Remat" şi „Redivivus", se plâng că a scăzut destul de mult cererea. Dacă dăţile trecute, tichetele s-au dat mai ceva ca pâinea caldă şi nu stăteau mai mult de două-maxim trei zile, acum lucurile s-au schimbat. „Tranşele anterioare aveam liste de aşteptare tocmai în ideea de a face faţă numeroaselor solicitări. Tura aceasta am primit tichetele în data de 13 iulie şi, surprinzător, astăzi mai avem nedistribuite în jur de 30 de tichete", spune Dumitru Buhai, directorul de la „Redivivus".
De partea cealaltă, la „Remat" mai sunt 50 de vouchere. „Nu mai e acea aglomeraţie de la început, când oamenii se îmbulzeau să prindă un tichet", afirmă Dan Bilegan, directorul de la „Remat".
Tichete la subpreţ pe internet
Această a şasea tranşă de tichete Rabla ar putea fi urmată de suplimentări. „Dacă terminăm de distribuit aceste vouchere, vom mai cere o suplimentare din acele judeţe unde nu s-au consumat aceste tichete. Oricum nu se vor mai tipări vouchere. Cele primite acum vreo două săptămâni fac parte din ultima tranşă", adaugă Dumitru Buhai.
El ştie că tichetele se comercializează pe internet la preţuri mai mici decât valoarea lor (1800 de lei). Oamenii nu au bani şi ca să nu-şi fi vândut maşina pe degeaba aleg varianta comercializării pe internet. „Ştiu că există această practică, dar mai mult de 1500 de lei nu primesc pe un tichet. Nu neg că unii fac afaceri la negru. Cumpără trei tichete şi merg la un dealer ca să obţină o reducere de