Tânăra de doar 19 ani a iniţiat zeci de proiecte şi s-a implicat în organizarea la Iaşi a festivalurilor internaţionale.
Anca îşi aminteşte cu plăcere de toate experienţele liceului. Mai întâi, s-a ocupat de organizarea unui schimb de experienţă cu Liceul Ştiinţific Statal “Enrico Fermi“ din Bologna şi a vizitat la rândul ei ţinuturile italiene, ocazie cu care a ajuns să vorbească la perfecţie italiana. S-a implicat în organizarea şi promovarea renumitului festival de scurtmetraje „Futur Shorts“.
Proiectul care a marcat-o cel mai mult a fost „Science Week“, un proiect personal, iniţiat de Anca. Ieşeanca a colaborat cu diverse facultăţi, firme de cercetare, şi Grădina Botanică, pentru a organiza concursuri, laboratoare demonstrative prin care elevii să abordeze materiile într-un mod creativ, practic, sau chiar amuzant.
„Dintre toate proiectele, această activitate m-a marcat cel mai mult deoarece m-am ocupat intens de partea de organizare, căutare de sponsori şi promovare. Proiectul a ajuns să fie un succes şi este continuat de elevii de la Negruzzi“, a spus Anca Haraga.
A câştigat detaşat titlul de „Elevul anului“
Anul trecut, tânăra căuta sponsorizări pentru a doua ediţie a „Science week“ şi a aflat despre Fundaţia „Dinu Patriciu“. „Am căutat criteriile de eligibilitate pentru a participa la Gala Premiilor în Educaţie, am văzut că mă încadrez şi mi-am spus să particip“, ne-a spus Anca.
Concursurile interna-ţionale şi naţionale la care a participat, activităţile extra-şcolare, proiectele pe care le-a coordonat i-au adus premiul de „Elevul Anului“ în 2009, din cei 264 de elevi participanţi. „Cei de la fundaţie au tras concluzia că am avut în fiecare lună din anul şcoalar 2008-2009 câte un proiect personal“, a zis fata cu modestie.
Admisă la patru universităţi din Europa
Ieşeanca a terminat