Petru Mihai cultivă, aclimatizează şi vinde lămâi roditori, unii dintre ei cu fructe cu tot. Exoticele fructe se dezvoltă perfect în curtea argeşeanului care a venit cu idee inedită de afaceri.
După ce a lucrat mai bine de 20 de ani la Institutul Pomicol de la Mărăcineni, unde a învâţat secretele altoirii pomilor fructiferi, Petru Mihai a fost disponibilizat. Nu s-a lăsat doborât de greutăţi, ci a pus pe picioare o mică afacere de familie, tocmai cu...lămâi. Planta exotică este destul de căutată în zonă, mai ales că nu vezi vrea des lămâi roditori, plini cu fructe, fix la marginea Piteştiului.
Curtea plină cu pomi
Argeşeanul priceput la pomicultură îşi vinde produsele direct din curte sau la poartă, aşa cum fac mulţi localnici din Mărăcineni, foşti angajaţi ai Institutului Pomicol. Imaginea lămâilor cu roade din curtea sa atrage trecătorii curioşi, care vor să vadă mai de aproape fructele galbene şi aromate.
„Sunt unii care vin şi se uită curioşi, cumpră câte un pui sau pur şi simplu vor să vadă fructele mai de aproape. La cel mare, cu fructe multe, s-a întâmplat să şi rupă câte una numai de curioşi. Numai că nu e bine pentru că dacă îi sunt rupte fructele, lămâiul nu mai are aceeaşi valore", spune „crescătorul" de fructe exotice de la Mărăcineni.
Cel mai scump pom - 1.500 de lei
Omul nu se ocupă numai cu „producerea" acestor pomi fructiferi, ci face şi puţină legumicultură, vinde roşii „de ţară", cireşe şi alte fructe gustoase, toate din producţia proprie.
Cum era priceput în acest domeniu, Petru s-a gândit că ar fi bine să facă ceva inedit şi ideea lui a dat roade. Are în curte lămâi de toate dimensiunile, plantaţi în givece mai mari sau mai mici, cu preţuri cuprinse între 50 şi 1.500 de lei, în funcţie de mărimea copăcelului. A reuşit să-i aclimatizeze şi pot fi întreţinuţi destul de uşor.
„Vara pot fi ţinuţi la soare