Locatarii de pe strada Traian încep să intre în panică din cauza căderii masive de pământ
Vinovatele pentru catastrofa de pe strada Traian sunt izvoarele care alimentează Lacul Siutghiol şi care se varsă, ulterior, în mare.
A5 şi A4 sunt blocurile în care locatarii trăiesc cu groaza în suflet. De când a început să se surpe strada Traian, pericolul ca blocurile din zonă să se prăbuşească, odată cu pământul de sub ele, este foarte mare. Până când se vor găsi resurse financiare pentru a demara lucrările de consolidare a străzii, natura îşi urmează cursul. Pe sub calea de acces trece o parte din apa izvoarelor care alimentează lacul Siutghiol, aceasta antrenând, odată cu vărsarea în Marea Neagră, şi mult pământ pe care îl întâlneşte în cale. Asemenea căderi de teren s-au produs de-a lungul timpului în cantităţi însemnate în acea zonă, astfel că, în ultimele zeci de ani, au dispărut două străzi vecine cu marea, pământul încercând să o înghită şi pe cea de-a treia, strada Traian.
În fiecare zi, locatarii trec prin faţa craterului, pentru a observa dacă pământul continuă să se surpe. Exact în faţa gropii, între blocurile A4 şi A5, se mai află un bloc, tot de opt etaje, AR 279. Printre locatarii respectivelor imobile se regăsesc şi două persoane cunoscute în Constanţa. În AR 279, la parter, are atelierul de desen artistul plastic Gheorghe Caruţiu, lector universitar doctor în cadrul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii Ovidius, soţul fostei directoare a Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DJCPN) Constanţa, Daniela Caruţiu. În scara A a blocului A5 locuieşte Emil Banias, directorul Direcţiei tehnice, achiziţii publice din cadrul Companiei Naţionale-Administraţia Porturilor Maritime (CN-APM) Constanţa, nimeni altul decât fratele senatorului PDL Mircea Banias. În acest moment, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial în Constr