În anul 1990, Bogdan Patriniche era asistent la Facultatea de Electrotehnică la catedra de Măsurători şi Aparate Electrice. Doi ani mai târziu a plecat la studii în Franţa, pentru ca mai apoi să ajungă să lucreze pentru BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) în Londra, divizia de infrastructură.
După mai multe experienţe de muncă internaţionale, Bogdan Patriniche conduce o instituţie bancară din Londra, Origination Eastern Europe at the National Bank of Greece International (NBGI).
Este guvernatorul unei universităţii din Marea Britanie şi a iniţiat o organizaţie de caritate, Romanian Education Trust, care finanţează românii acceptaţi la primele zece MBA-uri (Master of Business Administration) din Europa.
Ştiu că eşti de 15 ani în Londra unde lucrezi în domeniul bancar. Cum ai reuşit să te afirmi în acest domeniu şi în ce proiecte eşti implicat acum?
Bogdan Patriniche: În iarna anului 1992, eram student la ENA (Ecole Nationale d'administration), la Paris. Am avut oportunitatea să lucrez în calitate de consultant tehnic la un proiect de reabilitare a sistemului de distribuţie electrică dintr-o ţară din Balcani. M-am ocupat de proiectul respectiv, iar beneficiarul acestui studiu de fezabilitate era BERD-ul, biroul din Londra. Ulterior, celor de la BERD le-a plăcut proiectul la care lucrasem şi mi-au oferit un job permanent. Aşa am ajuns la Londra.
În ianuarie 1993, am început să lucrez la BERD la Londra, în divizia de infrastructură, şi am rămas la BERD până la mijlocul lui 1997. În prezent, sunt implicat în proiecte de capital market pentru CEEMENA (Europa Centrala şi de Est, Middle East şi North Africa).
Aceste proiecte pot reprezenta tranzacţii de capital markets (deal-uri de dobândă, de curs, de credit, de materii prime) sau orice alte proiecte de finanţare structurată fie să sunt p