Cercetatorii au descoperit niste roci care contin se pare resturi fosilizate indicand urme de viata pe Marte, informeaza BBC. Oamenii de stiinta au dezvaluit ca rocile descoperite amintesc de o regiune din Australia unde s-au gasit unele dintre cele mai vechi dovezi de viata pe Terra si care au fost pastrate intr-o forma minerala.
Echipa de cercetatori, condusa de un profesor din California, este de parere ca aceleasi procese "hidrotermale" care au conservat indicatorii de viata de pe Pamant ar fi avut loc si pe Marte, in zona Nili Fossae. Rocile din zona respectiva sunt vechi de aproximativ 4 miliarde de ani.
Atunci cand, in 2008, cercetatorii au descoperit pentru prima data compusi de carbon in aceste roci, comunitatea de stiinta legata de planeta Marte a reactionat cu mult entuziasm, compusii de carbon fiind considerati de mult timp o dovada clara conform careia Planeta Rosie era locuibila si viata ar fi putut exista aici.
Oamenii de stiinta spun ca portiunea minerala a unui organism viu se transforma in compusi de carbon in cele mai multe cazuri atunci cand este ingropata. Mineralele provin de la resturile fosilizate ale oaselor si cochiliilor si furnizeaza o modalitate de a investiga viata care a existat la inceputul Terrei. Cercetatorii au descoperit niste roci care contin se pare resturi fosilizate indicand urme de viata pe Marte, informeaza BBC. Oamenii de stiinta au dezvaluit ca rocile descoperite amintesc de o regiune din Australia unde s-au gasit unele dintre cele mai vechi dovezi de viata pe Terra si care au fost pastrate intr-o forma minerala.
Echipa de cercetatori, condusa de un profesor din California, este de parere ca aceleasi procese "hidrotermale" care au conservat indicatorii de viata de pe Pamant ar fi avut loc si pe Marte, in zona Nili Fossae. Rocile din zona respectiva sunt vechi de aproximativ 4 mil