Maria Vintilă desenează şi pictează portrete. Îşi vinde lucrările iubitorilor de artă şi îşi doreşte să lucreze în străinătate pentru a primi aprecierea meritată.
Profil:
Data şi locul naşterii: 30 martie 1990
Studii: Facultatea de design de produs din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara
Stare civilă: necăsătorită
La 3 ani o ruga pe sora ei mai mare să o ajute să deseneze oameni, mai exact fete. A exersat ani de zile pe caietele şi revistele care îi cădeau în mâini pentru ca apoi să devină conştientă că are talent. Primii care şi-au dat seama că Maria are înclinaţie spre artă au fost părinţii şi educatoarea. „Educatoarea a fost cea care spunea că mă pricep la desen mai bine decât ceilalţi copii. Pe clasa a III-a tata m-a luat de mână şi m-a dus la un curs de desen unde am învăţat şi primele tehnici“, şi-a amintit tânăra pictoriţă.
Autoportet realizat de Maria Vintilă
Preferă culorile tari
De-a lungul timpului a desenat de la natură moartă până la peisaje şi icoane, însă Maria se dedică aproape exclusiv portretelor. „Îmi place cel mai mult să desenez portrete, fie în creion fie în culoare. Asta m-a atras de mică“, a spus artista. Cele mai multe portrete le realizează după poze şi astăzi are chiar comenzi pentru astfel de desene. „Celor care vin la mine cu doleanţe pentru vreo lucrare le spun de la început că nu desenez peisaje. Pur şi simplu nu simt. Cele mai multe comenzi le am pentru portretele în creion“, a afirmat Maria.
La 10 ani a obţinut locul I pentru lucrările sale prezentate în tabăra de pictură de la Homorod, iar la 13 ani participa la prima expoziţie. De atunci lucrează neîntrerupt şi a realizat zeci de lucrări pe care le-a expus inclusiv în Timişoara. La un tablou lucrează foarte mult la detalii cărora le acordă atenţie sporită. În funcţie de starea de spirit pe care o are, pr