Zeci de mii de credincioşi ortodocşi, catolici şi armeni sunt aşteptaţi duminică, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, să se închine la bisericile din Putna, Cacica şi Hagigadar. Sursa: MONITORUL DE SUCEAVA
Trei lăcaşuri de cult din judeţul Suceava se transformă pe 15 august, cu ocazia sfintei sărbători Adormirea Maicii Domnului, în adevărate "Mecca" pentru zeci de mii de credincioşi ortodocşi, catolici şi armeni.
Ortodocşii vor lua drumul Putnei, pentru a se ruga la mănăstirea unde se află mormântul lui Ştefan cel Mare, catolicii se vor închina la icoana făcătoare de minuni de la Cacica, în timp ce armenii vor urca în genunchi dealul Mănăstirii Hagigadar.
Cea mai veche biserică
La Mănăstirea Putna sunt aşteptaţi duminică în jur de 20.000 de pelerini, mai ales că a fost anunţată deja şi prezenţa Patriarhului României, Prea Fericitul Daniel, care va participa la slujba de sfinţire a picturii lăcaşului de cult, finalizată la sfârşitul lunii trecute.
Aproape de mănăstire, turiştii mai pot vizita, în cimitirul localităţii Putna, şi o biserică din lemn din secolul al XIV-lea, considerată cea mai veche biserică medievală păstrată pe teritoriul României. Iar la aproape un kilometru şi jumătate de mănăstirea Putna, poate fi vizitată chilia călugărului Daniil Sihastru şi bisericuţa săpată manual în stâncă.
Prima ctitorie a Voievodului Ştefan cel Mare, numită de arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, "Ierusalimul neamului românesc", poate pune la dispoziţia pelerinilor aproximativ 200 de locuri de cazare, contra 10 lei de persoană, în camere cu 4 până la 20 de paturi.
În plus, turiştii pot opta şi pentru oferta pensiunilor de 2-4 margarete, unde preţurile pentru o cameră variază între 70 şi 270 de lei pe noapte.
Salina muzeu de la Cacica
Şi la Cacica, unde se