Opt din zece femei recunosc că, înainte de a ajunge acasă de la cumpărături, rup eticheta de pe articolele vestimentare achiziţionate, pentru a ascunde faţă de partenerii de viaţă preţul real al acestora. În plus, atunci când "dau socoteală" cu privire la banii cheltuiţi pentru haine, aproape de fiecare dată spun un preţ chiar şi cu jumătate mai mic faţă de cel real. Sursa: Arhiva EVZ
Un studiu recent realizat de Gocompare.com şi la care au participat 3.000 de persoane arată că foarte multe femei din întreaga lume încearcă să ascundă faţă de parteneri câţi bani cheltuiesc în realitate pentru haine, încălţăminte şi accesorii. Acelaşi raport evidenţiază că două treimi dintre femei au tendinţa de a-şi descrie noua achiziţie ca pe "un adevărat chilipir", în timp ce altele pretind că au cumpărat "de la reduceri".
În aceeaşi ordine de idei, un sfert dintre repondente recunosc că obişnuiesc să îşi ascundă prin garderobă hainele recent cumpărate, pentru ca, ulterior, să pretindă că nu sunt noi, ci că au fost cumpărate cu mult timp în urmă.
Nici bărbaţii nu sunt foarte sinceri în ceea ce priveşte vestimentaţia feminină, minciuna lor favorită fiind "Îţi stă foarte bine şi nici măcar nu te face să pari grasă".
Cele mai frecvente minciuni folosite de femei atunci când îşi cumpără haine:
"A costat numai...""A fost la reduceri""Este veche. O am de mult""Dar chiar nu mai aveam ce să îmbrac""Am cumpărat-o din bonusul pe care l-am primit de Sărbători/ de ziua mea""A trebuit să o cumpăr pentru că nu îmi mai venea nimic""A fost redusă cu peste 70%. Un adevărat chilipir." "Am primit un voucher de cumpărături""Am primit-o cadou""Toata lumea de la birou a primit câte un articol vestimentar nou"
"Cel mai plauzibil motiv pentru care o femeie minte cu privire la achiziţiile de haine este acela că se simte vinovată pentru că a chelt