Expoziţia muzeului a fost îmbogăţită cu obiecte din paleolitic şi până în epoca modernă, dar şi cu colecţii etnografice de ceramică sau lemn.
Târgoviştenii vor avea parte de o expoziţie mult mai amplă la Muzeul de Istorie. Pentru a atrage la muzeu pasionaţii de artă şi istorie, noua expoziţie conţine mai multe piese, din paoplitic, dar şi din epoca feudală până în prezent, care nu au mai fost expuse până acum. O parte dintre acestea au chiar şi un milion de ani vechime. „Reorganizarea a presupus scoaterea multora din aceste piese din depozit şi etalarea lor în expoziţie. Sunt piese deosebite, care se regăsesc în Tezaurul de Patrimoniu al României. O serie din aceste piese au fost admise la Salonul Naţional de Restaurare 2010, care se va desfăşura la Craiova la începutul lunii septembrie”, mărturiseşte Ovidiu Cîrstina, directorul Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească”.
Vizitatorii pot vedea o serie de piese cioplite descoperite pe Valea Argeşului, precum şi colecţii etnografice de ceramică, lemn şi metal, aduse de la Muzeul Tiparului. De asemenea, în expoziţie au fost incluse şi cărţi de patrimoniu, restaurate în laboratorul de restaurare hârtie. „Pentru fiecare perioadă în parte au fost introduse în expoziţie o serie de piese care sunt semnificative şi care în ultima perioadă au fost restaurate aici. Toţi cei care vor trece pragul muzeului vor avea ocazia să vadă mult mai multe piese”, adaugă acesta.
Pe etichetele pieselor sunt oferite mult mai multe informaţii pentru ca vizitatorii să înţeleagă mult mai bine ceea ce a reprezentat fiecare perioadă din evoluţia română. Se va reda circuitului expoziţional şi partea de etaj, unde este amenajată o galerie de artă în care se vor realiza expoziţii temporare, în special de pictură. Până la finalizarea lucrărilor Muzeul de Istorie este închis şi va fi redeschis pe 10 septembrie, de Zilele Oraşu