Surse din cadrul firmei constructoare Pantechniki, cea care lucrează în prezent la Drumul European 70, precizează că problema nu este deloc la ei, așa cum spun oficialii de la drumuri. Asta pentru că, sectoare însemnate de drum sunt încă în posesia localinicilor care nu vor să renunțe la ele.
Deși cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara ar fi trebuit să rezolve problema expropierilor încă de când s-a instalat șantierul în zonă, și acum sunt pasaje, de drum la care proprietarii nu vor să renunțe. Asta îngreunează derularea lucrării în condiții normale. „Sunt contracte internaționale, nu ne putem bate joc de ele chiar așa”, spun surse din cadrul firmei grecești, care au refuzat să își divulge identitatea. În plus, reprezentanții Pantechniki sunt supărați din cauza atitudinii negative pe care autoritățile locale o afișează față de o lucrare de asemenea proporții. La Armeniș, Buchin și Domașnea sunt porțiuni serioase de drum, care nu au fost expropriate, iar dacă acolo nu se rezolvă problema, constructorul nu își poate duce lucrarea la final, nici în luna noiembrie, deși acesta este cel de al doilea termen avansat pentru finalizarea porțiunii de drum a E 70, din Caraș-Severin. În ceea ce privește alunecările de teren care au avut loc în zona Domașnea, reprezentanții firmei grecești subliniază faptul că vina aparține proiectantului, ei doar au pus în practică un proiect care nu le aparține.
Sancționat cu sute de mii de lei
“Constructorul a fost penalizat până acum cu suma de 200.000 de euro, pentru că nu a asigurat circulaţia în condiţii normale, pe tronsonul de drum unde se lucrează”, spune Ioan Boba, şeful de secţie al Drumurilor Naţionale din Caransebeş. Problemele au fost legate inclusiv de semnalizarea corespunzătoare a drumului. Şoferii au avut bătăi de cap, din cauza acestor minusuri, sunt de părere cei de la secţia de dru