Începând cu 1 ianuarie 2011, asistaţii social care au un venit pe membru de familie mai mare de 370 de lei nu vor mai primi alocaţiile monoparentale sau complementare. Sursa: Octavian Cocolos
Ministerul Muncii a propus executivului ca alocaţia pentru familiile cu un singur părinte şi cea de sprijinire a familiilor cu mulţi copii să fie unificate într-o alocaţie de sprijin a familiei, de care vor putea beneficia doar românii care au un venit pe membru de familie ce nu depăşeşte 370 de lei.
Măsura ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2011 şi stabileşte un plafon mai mic cu 100 de lei faţă de cel de până acum, aceasta fiind o condiţionalitate impusă de FMI şi Banca Mondială, potrivit directoarei generale pe asistenţă socială din minister, Lăcrămioara Corcheş.
Concret, măsura va afecta în jur de 100.000 de români cu venituri între 371 şi 470 de lei, care nu vor mai primi, de anul viitor, aceste alocaţii, banii urmând să se împartă între restul beneficiarilor.
„Sunt aproximativ 490.000 de familii ce beneficiază de aceste tipuri de alocaţii şi care au venit pe membru de familie cuprins între zero şi 370 de lei şi cărora li se va majora cuantumul alocaţiilor, în funcţie de venit şi de numărul de copii”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivăşchescu.
Oficialul a dat ca exemplu o familie cu doi părinţi şi cu mai mult de patru copii, care are un venit de până la 200 de lei şi care va beneficia de un cuantum al alocaţiilor de 120 de lei, faţă de 70 de lei în prezent.
Şeitan: "Subvenţiile trebuie direcţionate doar către cei foarte săraci"
Directoarea Lăcrămioara Corcheş a adăugat că „cei mai mulţi bani vor fi redistribuiţi către familiile cu venituri de până la 200 de lei, în special cei cu mulţi copii”, adică în jur de 250.000 de familii. Oricum, a adăugat aceasta, toţi vor