Pasiunea pentru ringul de dans o transmite mai departe în propria şcoală de profil, mândrindu-se şi cu numeroase piese de teatru în care a jucat.
Mihai Răzvan Rotaru sau Mike, cum i se mai spune în oraş, a fost dintotdeauna un om ceva mai diferit de ceilalţi şi asta datorită talentului său. Încă din copilărie i-a plăcut să danseze, amintindu-şi că la vârsta de trei ani a avut primii spectatori. „Ai mei m-au pierdut prin Drăgaică şi eu dansam pe melodia Lambada, în jurul meu se adunase foarte multă lume şi ei nu mă găseau. În cele din urmă m-au găsit în acel cerc făcut de public", îşi aminteşte Mihai.
Spune că talentul de dansator nu l-a moştenit de la nimeni şi se consideră extrem de diferit faţă de ceilalţi membri ai familiei sale.
Propria şcoală de dans
La vârsta de şapte ani a mers împreună cu fratele său la cursuri de dans popular, unde a fost cooptat direct în grupa mare, pentru că dansa deja destul de bine. A studiat dansurile populare timp de patru ani, apoi a început cu dansuri moderne. Pentru că a simţit că trebuie să transmită şi altora bucuria dansului, Mihai Răzvan Rotaru s-a gândit să îşi deschidă o şcoală de dans şi a trecut la fapte extrem de repede, imediat după ce a terminat liceul.
„A fost destul de greu să deschid această şcoală pentru că nu prezentam credibilitate din cauza tinereţii. Păream un copil şi pe unde mergeam să închiriez săli de sport, toţi mă refuzau", ne-a spus instructorul de dans. Acum, la cursurile de dans pe care el le predă se pot înscrie persoane cu vârste cuprinse între 3 şi 80 de ani, iar până acum are elevi începând de la trei ani, cel mai vârstinc cursant având 57 de ani.
La teatru, dintr-o întâmplare
În clasa a şaptea a vrut să se transfere la Liceul de Artă, la profilul de muzică. Însă i s-a spus că este foarte dificil să se facă un transfer în acel an şi să