Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în România, aproximativ 10 milioane de persoane suferă de afecţiuni reumatice, dintre care cele mai frecvente sunt artroza, poliartrita reumatoidă şi spondilita anchilozantă. Sursa: Sorin Antonescu
Conform aceleiaşi surse, aproximativ 70% din populaţia lumii preferă tratamentele naturiste ca primă alternativă în tratarea diferitelor afecţiuni. Soluţiile 100% naturale au câştigat teren în raport cu tratamentele clasice, deoarece acestea sunt neinvazive, fără efecte secundare şi sunt mai bine tolerate de organism.
“Netratat la timp, reumatismul se cronicizează şi afectează inima, plămânii şi rinichii. Pe lângă durere locală, simptomele pot include: inflamaţii, înroşire la nivelul pielii, rigiditate musculară sau chiar febră. În prezent, există o serie de tratamente naturiste aflate la îndemâna pacienţilor care suferă de rheumatism”, a declarat doctorul Dan Dimitriu, medic specialist de medicină internă la Centrul Medical Unirea.
Foarte bune pentru trartarea afecţiunilor reumatice sunt combinaţiile de sare de bazna, extracte naturale din flori de arnică, rădăcină de tătăneasă şi vârfuri de ramuri de Ledum palustre.
Sarea de Bazna este unul dintre cele mai cunoscute produse din categoria sărurilor utilizate în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor, ameliorând durerile osoase şi musculare. Băile cu sare de Bazna ajută în orice afecţiune a aparatului locomotor. Sarea de Bazna ameliorează durerile, iar administrată pe termen lung, sub formă de băi şi comprese, ajută la vindecarea afecţiunii.
Florile de arnică conţin compuşi care acţionează asupra sistemului venos şi muscular, resorbind hematoamele, edemele, dislocările, problemele articulare şi entorsele. Tătăneasa este considerată una dintre cele mai preţioase plante medicinale, fiind un remediu împotriva reumatismul