Apariţie Luni, 13 septembrie, se lansează volumul biografic „Mădălina - viaţa şi moartea unei vedete“. Cartea-eveniment este disponibilă împreună cu ziarul „Click“, la preţul special de 6,99 lei, şi prezintă cele mai importante momente din viaţa cântăreţei.
Magdalena Anca Manole, pe numele de artistă Mădălina Manole, a copilărit la Ploieşti, unde a făcut primii paşi în cariera muzicală. Mergând cu părinţii la concerte, pe când avea doar 12 ani, micuţa a prins drag de muzica unei tinere folkiste, Ana Tetelea.
Visa să-i calce pe urme, să cânte în faţa a mii de oameni, cantautoarea fiind cea care i-a pus pentru prima oară chitara în mână Mădălinei. „Nu ţin minte exact anul în care Magda a apărut în viaţa mea, cred că prin 1980. Aveam un spectacol la Sala Sporturilor şi după cântare, o femeie cu o fetiţă de mână m-a urmărit până aproape de casă, apoi m-a abordat spunându-mi că fetiţa ei mă admiră foarte mult şi că vrea să ajungă exact ca mine. M-a rugat s-o învăţ să cânte", îşi aduce aminte Ana Tetelea.
Se liniştea doar cu muzică
„Lecţiile au durat mai mult de un an şi aveau loc o dată sau de două ori pe săptămână. Măgduţa era un copil cuminte, atentă la tot ce‑i spuneam şi nerăbdătoare să sară peste etape, să ajungă mai repede pe scenă. Nerăbdarea ei m-a determinat să-i dau una dintre chitarele mele şi un cântec de-al meu, «Fată de iarbă», primul cântec pe care l-a interpretat în public", a mai spus cantautoarea, care a şi prezenta-o pe Mădălina lui Victor Socaciu care a acceptat-o în Cenaclul Flacăra.
Când era foarte mică, Mădălina se liniştea din plâns doar dacă îi cânta mama ei. „Ştiu de la unchiu' că aşa era. Cum începea să-i ferdoneze, uita imediat de scâncete", povesteşte Laura Manole, verişoara cântăreţei.
Când a mai crescut, Mădălina şi-a dat seama că traseul în viaţă îi era deja stabilit. „Nu oscila între scenarii imagin