Mai mulţi gălăţeni dintre cei cărora SC Apă-Canal le-a sistat furnizarea apei s-au îmbolnăvit. Direcţia de Sănătate Publică a trimis o echipă de inspectori sanitari în Micro 19 pentru a lua probe din apă
CITEŞTE ŞI:
Sahara de Galaţi/ Sute de familii trăiesc ca-n Evul Mediu
Epoca de aur a reînviat la Galaţi: Mii de familii sunt obligate să facă baie la lighean
Focar de infecţie la blocul G2, din Micro 19. De două săptămâni, locatarii nu primesc apă potabilă, iar cea adusă cu cisternele SC Apă-Canal este contaminată cu impurităţi şi microbi. Situaţia se datorează celor rău-platnici, care, prin neplata facturilor, îi trag la fund şi pe bun-platnicii care locuiesc în bloc cu ei.
A ajuns la Urgenţe
La intrarea în scările blocului G2 te loveşte un miros puternic de WC nespălat şi de subsol inundat cu fecale. Pe faţa locatarilor se citeşte disperarea şi neputinţa. Catrina Boscu, în vârstă de 54 de ani, a ajuns la Urgenţe, apoi la Spitalul de Boli Infecţioase, după ce a consumat apă de la cisterna SC Apă-Canal. Diagnosticul medicilor: enterocolită.
„N- am avut bani să-mi cumpăr apă plată şi am fost nevoită să beau de la cisternă. Aveam dureri mari de burtă şi febră şi m-am dus la Urgenţe. Medicii mi-au spus că am dizenterie şi enterocolită", s-a plâns femeia.
Liliana Moise, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, susţine că enterocolita este o afecţiune care apare îndeosebi de la microbi din apă sau alimente nespălate.
„O parte dintre cauze ar fi mâinile murdare, alimentele nespălate, alimentele vechi sau păstrate în condiţii improprii. În acelaşi timp se poate contacta o astfel de afecţiune şi din cauza apei, mai exact a microbilor din apa de băut”.
Nu a putut merge la şcoală
Tot din cauza apei de la cisterna care asigură minimul necesar, Ana Maria Solencă, de 14 ani, nu a