Scandalul dintre patronul unui service auto din Slatina şi poliţiştii Ciprian Gheorghiceanu şi Laurenţiu Lazăr continuă.
Patronul serviceului, Marin Căruntu, susţine că aceştia ar fi fost ajutaţi de procurorul Marian Niţu să ia maşina de la serviceul unde a fost dusă pentru reparaţii. “Prima cerere de restituire a maşinii din service a fost făcută pe data de 30 iulie şi a fost respinsă. Ulterior, poliţiştii au făcut o altă cerere care a fost admisă de procurorul Niţu. Probabil, acesta se cunoaşte cu poliţiştii, or mai fi lucrat împreună la alte cazuri, şi i-a ajutat să îşi ia maşina. Cred că maşina a fost ridicată ilegal. Ea trebuia să rămână la poliţie până la definitivarea anchetei, nu să fie dată proprietarului”, spune patronul serviceului. Procurorul acuzat, Marian Niţu, susţine că autoturismul a fost ridicat legal. "Prima cerere a fost respinsă pentru că nu fusese făcută expertiza maşinii. Proprietarul a făcut expertiza şi a depus a doua cerere pe care am admis-o eu", a spus procurorul acuzat.
Cere anularea ordonanţei de ridicare a maşinii
Căruntu a depus zilele trecute o plângere împotriva ordonanţei emisă de procurorul Marian Niţu prin care cere anularea acesteia. “Am depus plângere împotriva ordonanţei de restituiere a maşinii şi vreau ca aceasta să fie anulată. Maşina să rămână la poliţie până la finalizarea anchetei. Nu mi se pare normal, proprietarul a rămas cu maşina, iar eu cu paguba. Plângerea am făcut-o de acum o săptămână, la domnul procuror Adrian Aspra şi nici până acum nu a fost soluţionată. În schimb, ordonanţa de restituire a maşinii a fost dată imediat, iar în aceeaşi zi a şi fost ridicat autoturismul”, susţine patronul servicelui. Procurorul Adrian Aspra spune că plângerea a fost înaintată prim-procurorului Otilia Chiriţă, care urmează să o soluţioneze. “Plângerea are termen de soluţionare 20 de zile. E posibil să fie