Blocurile ridicate în cartierul marcat cu litere uriaşe, după modelul capitalei filmului, nu schimbă situaţia de sat în oraş a zonei. Şosea ciuruită de gropi, căruţe la tot pasul, lipsa canalizării, gospodării cu oi, vaci şi porci, palincării. Aşa poate fi descrisă, pe scurt, strada care face legătura între Cluj-Napoca şi comuna Chinteni.
VEZI AICI GALERIA FOTO
De-o parte şi alta a străzii sunt peste 100 de case, unele vechi de peste 50 de ani, altele nou construite, deloc integrate în ansamblul arhitectural deja existent. Şosea ciuruită de gropi, căruţe la tot pasul, minimarketuri cu preţuri de criză, depozite de cherestea, troiţe prin curţile oamenilor, gospodării cu oi, vaci şi porci, palincării. Toate acestea se găsesc pe strada Valea Chintăului. Lipseşte doar o biserică pentru ca această stradă să devină... un veritabil sat. La o aruncătură de băţ, de o parte şi de alta a aceleiaşi străzi, au răsărit în ultimii ani vile ce-ţi fură ochii.
CAP-ul a coborât oamenii la stradă
,,Bunicii şi părinţii mei au locuit dintotdeauna pe Dealul Lombului din apropiere. Când s-a făcut CAP-ul, după 1960, ne-au coborât comuniştii aici, la şosea. Aici ne-am clădit casa, aici ne-am trăit viaţa", spune Ileana Costan, în vârstă de 69 de ani. Femeia nu se plânge de faptul că nu are apă în casă, nici că are toaleta în curte. Spune că nu şi-ar putea imagina viaţa în altă parte. O nemulţumesc în schimb drumul stricat şi hoţii care şi-au făcut apariţia prin părţile locului odată cu vilele nou construite. ,,Vin ţiganii şi nu numai. Fură tot ce prind. Nu pricep de ce mulţi oameni cu bani şi-au ridicat aici căsoaie, dar nu locuiesc în ele. Aşteaptă, probabil, să se repare drumul. Până atunci, hoţii sunt cei care fac pe aici legea", se plânge localnica. Vestea că noile case sunt des prădate a circulat repede. Aceasta, dar şi efectele crizei, au făcut ca