Cristiana Anghel este în greva foamei de mai bine de o lună şi a slăbit peste 10 kilograme. Ea protestează după ce salariul i-a fost micşorat cu 25 %.
Femeia în vârstă de 51 de ani este învăţătoare la Şcoala cu Clasele I-VIII nr. 2 din Caracal şi a intrat în geva foamei pe 25 august. Vineri dimineaţă, învăţătoarei i s-a făcut rău la domiciliul său şi a fost dusă de urgenţă cu ambulanţa la Spitalul Caracal.
Află aici cum şi-a motivat femeia decizia de a intra în greva foamei
Aici, ea a refuzat în continuare hrana dar şi tratamentul. Ieri dimineaţă, femeia a fost convinsă de directorul Spitalului Caracal, Octavian Popescu, şi de primarul din Caracal, Gheorghe Anghel, să accepte tratamentul.
Părerea psihologului: "Dascălul internat în stare gravă vrea să transmită un semnal"
“Noi am încercat să îi explicăm pacientei să accepte medicaţia pentru că are mare nevoie de ea, dar a refuzat. Luni dimineaţă a venit şi domnul primar la spital, i-a promis dânsei că va reanaliza problema pentru care protestează şi, în cele din urmă, pacienta a înţeles. A acceptat să primească tratament şi a fost dusă în ATI, unde este monitorizată”, a spus Octavian Popescu.
Octavian Popescu, directorul Spitalului Caracal
Liderul Federaţiei Educaţiei Naţionale, despre cazul învăţătoarei aflate în greva foamei: „E o formă radicală de protest care nu va rezolva problema”
Refuză alimentaţia artificială
Medicii spun că starea de sănătate a femeii este critică şi că vor încerca să o hrănească artificial. Învăţătoarea refuză însă acest lucru.
Colegii învăţătoarei în greva foamei: „Să renunţe la protest, e un cadru didactic exemplar!”
“Voi bea doar cafea cu zahăr, şi apă, atât! Refuz orice fel de alimentaţie. Domnul primar mi-a promis că îmi pot explica punctul de vedere în şedinţa consiliului local c