Dr Marek Valcu continua, in al doilea episod al editorialului sau, tema: augmentarea mamara, marirea sanilor prin diverse interventii chirurgicale pe intelesul general.
Consultul si analizele medicale
Pacienta va descrie istoricul medical insistand asupra problemelor medicale ale sanului, dureri, inflamatii, mastite in antecedente, interventii chirurgicale, antecedente personale fiziologice, numar de nasteri, de avorturi, perioada de alaptare, instalarea primei menstre, a climacteriului, tipuri de anticonceptionale folosite.
Pacienta va primi toate informatiile necesare cu privire la tipurile de implante mamare, la modalitatile de introducere, la complicatiile care pot surveni, la cicatricile restante si i se va alege implantul mamar care ii satisface maximal asteptarile si dorintele.
Analize preoperatorii necesare sunt analize ale sangelui, ale urinei, examen radiologic al sanului, mamografie/scopie, examinarea de catre un medic specialist oncolog.
Analize obligatorii
Hemoleucograma, teste de coagulare (pt, aptt, inr), uree, glicemie, electroliti (Na, K, Ca, Mg), bilirubina (directa, indirecta, totala), colesterol (total, HDL, LDL), transaminaze (ALT, AST), trigliceride, electroforeza proteinelor serice, proteina C reactiva, VSH, ASLO, fibrinogen, factor reumatoid, teste tiroida (T3, T4, TSH, Anti-TPO), marker hepatita B si C, hiv, sumar de urina.
Alte investigatii:
Radiografie pulmonara
Eletrocardiograma
Ecografie mamara
Pregatirea pentru interventie in cadrul consultatiei vi se recomanda o serie de analize si investigatii medicale; este indicat sa va calculati menstruatia astfel incat, sa nu fiti cu 7 zile inainte de ciclu sau in primele 3 zile de sangerare; in ziua interventiei este interzis sa beti apa sau sa mancati cu 6 ore inainte de ora stabilita; opriti fu