Aurelian A. Bondrea, rectorul Universităţii "Spiru Haret", apără instituţia moştenită de la tatăl său, Aurelian Gh. Bondrea, după acuzaţiile aduse, acum un an, în "scandalul diplomelor".
La un an după scandalul care a avut în centru Universitatea "Spiru Haret" (USH) şi cele 100.000 de presupuse diplome false, noul rector al instituţiei, Aurelian A. Bondrea, vrea să-i liniştească pe studenţi: toate documentele eliberate sunt legale, spune acesta.
Cicatricele conflictului se mai văd însă, mai ales în cazul absolvenţilor care lucrează în şcolile româneşti şi care nu au fost primiţi la examenele de titularizare şi definitivat.
Ducând mai departe "afacerea" pusă pe roate de tatăl său, Aurelian Gh. Bondrea, rectorul a transmis într-un interviu, acordat în exclusivitate EVZ, replica sa la acuzaţiile potrivit cărora instituţia ar produce absolvenţi pe bandă rulantă, ar avea profesori ilegali şi "ar aduna" procese cu guvernul.
"Considerăm că este vorba despre un abuz"
EVZ: O parte dintre absolvenţii USH, care lucrează în învăţământul preuniversitar, acuză că nu au fost primiţi la examenele de titularizare şi de definitivat...
Aurelian A. Bondrea: Într-adevăr, am fost şi noi informaţi că inspectoratele şcolare au interzis participarea absolvenţilor noştri. Considerăm că este vorba despre un abuz.
Actele de studii eliberate de USH sunt valabile, legale, atât timp cât nicio autoritate administrativă şi nicio instanţă nu s-a pronunţat cu privire la anulabilitatea acestora.
Cum poate verifica un tânăr care dă admitere la USH că este în regulă şi nu va avea probleme la angajare?
Specializările existente au funcţionat şi funcţionează pe baza acreditărilor şi a autorizărilor de funcţionare provizorie. În prezent, Universitatea pune la dispoziţia comisiilor ARACIS, aflate în vizită pentru eval