Tânărul fotograf a ales să dezvăluie frumuseţile oraşului de la poalele Tâmpei cu ajutorul panoramelor, folosind o abordare tehnică inedită.
Horia a descoperit aparatul foto acum doi ani. „Iniţial, am vrut doar să experimentez şi să înţeleg cum funcţionează un aparat foto. Încet-încet, a început să-mi placă tot mai mult să fotografiez, lucru care m-a determinat să-mi cumpăr un aparat profesionist", mărturiseşte el.
S-a convins că printr-o fotografie poate să transmită mai multe decât prin cuvinte după o fotografie realizată acum doi ani, la Berlin. „M-a fascinat când am descărcat-o pe computer şi am observat cât de ameninţător era cerul şi cât de liniştiţi erau oamenii care stăteau pe iarbă", îşi aminteşte tânărul.
Panorame pline de detalii
Braşoveanul se deosebeşte de alţi fotografi, deoarece foloseşte o abordare fotografică creativă. El este atras de fotografia panoramică, încărcată de foarte multe elemente şi informaţii. De asemenea, este concentrat pe detalii şi minuţios în ceea ce priveşte procesarea fotografiilor.
„Panoramele pe care le fac sunt de dimensiuni foarte mari (peste 2 GB). Fiecare conţine detalii ascunse, care se pot observa doar la rezoluţie maximă. Cel mai dificil lucru la o panoramă este să evidenţiezi subiectul fotografiei", crede tânărul.
Cel mai spectaculos produs al lui este panorama circulară „Centrul Braşovului", de 360 de grade. „Practic, în loc să fie o imagine liniară, am unit capetele prin procedeul numit «Little Earth Panorama». Cu ajutorul acestuia am scos în evidenţă subiectul, dar am păstrat atmosfera şi restul detaliilor. Panorama cu Braşovul este făcută din 35 de imagini HDRI (high dynamic range imaging)", explică Horia Petraşcu. O altă panoramă spectaculoasă este Braşovul prezentat de la Belvedere, în care a folosit 120 de fotografii.
Întrebări şi ră