Bucătarii ucătarii spun că aragazul electric coace uniform şi îl poţi regla la temperaturi foarte mici.
Maşina de gătit pe gaze costă la jumătate, iar factura vine de trei ori mai mică. Înainte, când venea vremea să-ţi schimbi aragazul, trebuia să te gândeşti la un singur lucru - câte ochiuri ar trebui să aibă.
Acum, pe lângă design şi alte facilităţi, trebuie să iei în calcul foarte serios dacă îţi doreşti unul care să consume gaz sau să fie electric. Care dintre cele două este mai avantajos? Din start, pentru achiziţia unui aragaz electric ai nevoie de un buget dublu. În plus, trebuie să ştii şi că facturile la curentul electric vor creşte considerabil, cam de trei ori faţă de una obişinuită la gaz.
Printre avantajele maşinilor de gătit electrice putem enumera faptul că nu mai emană miros de gaze arse şi le poţi regla exact la temperatura pe care ţi-o cere reţeta. Cele mai mari dezavantaje sunt de ordin financiar.
Avantaje Nu mai miroase a gaze arse Se curăţă uşor Poţi regla la temperatura dorită Nu mai ai grija gazului uitat deschis Mult mai silenţios Design plăcut Preţul de achiziţie aproape la jumătate faţă de cel electric Factura mult mai mică.
Dezavantaje Preţul de achiziţie mult mai mare Factura la curent creşte considerabil Pe plită se observă zgârâieturile Trebuie curăţat cu atenţie şi fără substanţe abrazive Un pic mai greu de curăţat bucătar Cu timpul, pe grătar se pot aduna grăsimi arse Nu se poate regla la temperatura dorită
Opinia specialistului din bucătărie
Petrişor Tănase, bucătar
La cuptor, de obicei, cel pe gaz distribuie flacăra pe două serpentine, în timp ce la electric căldura e uniformă, ceea ce face ca mâncarea să se prepare mult mai bine. La plită, după părerea mea, tot electricul e mai bun.
Unul dintre marile dezavantaje la cel pe gaze e că nu