Social-democraţii au finalizat textul moţiunii de cenzură, intitual "Moţiunea celor mulţi", şi au anunţat că se bazează pe senatorii şi deputaţii UDMR pentru căderea Guvernului Boc. Moţiunea face referire la pensii şi la creşterea fiscalităţii, PSD urmând astfel sfatul senatorului UDMR Gyorgy Frunda, care declara că unii reprezentanţi ai Uniunii ar putea vota moţiunea dacă textul are o temă socială.
"Probabil că vor fi şi foarte mulţi parlamentari ai UDMR care vor vota moţiunea de cenzură în Parlament. Tema este preponderent socială, deci aşteptăm şi voturile parlamentarilor UDMR. Noi sperăm că vor conta foarte mult pentru parlamentarii din arcul guvernamental şi declaraţiile făcute de experţii FMI în cursul zilei de ieri (miercuri - n.r.), care avertizează faptul că România are în acest an cea mai severă scădere economică din întreaga Europă", a spus Olguţa Vasilescu.
Social-democraţii îl acuză pe premierul Emil Boc, în primul capitol al moţiunii că nu a respectat programul de guvernare, că umileşte toate categoriile de cetăţeni, că arată dispreţ faţă de lege, dar şi pentru că "dinastia Boc" a îndatorat România cu aproape 90 de miliarde de euro. "Emil Boc trebuie să plece pentru că, în afara slugărniciei faţă de Traian Băsescu, nu este un om pe care te poţi baza", se arată în document.
Textul moţiunii, care are peste 70 de pagini, urmează să fie trimis Biroului Permanent Naţional al PSD şi grupurilor parlamentare pentru completarea cu eventuale amendamente, a anunţat, astăzi, Olguţa Vasilescu, senator PSD. Înainte de a ajunge în parlament, documentul va fi sintetizat de membrii conducerii PSD şi parlamentari.
Moţiunea de cenzură este structurată pe patru capitole principale: "De ce trebuie să plece Emil Boc"', "Ce lasă Emil Boc în urma sa", "Ce probleme ne aşteapă după plecarea lui Emil Boc" şi "Ce soluţii avem imediat după plecarea premierului".