Agenţii de Poliţie Rutieră declanşează de luni Operaţiunea "Autobuzul". Mii de poliţişti vor fi mobilizaţi în una dintre cele mai ample operaţiuni de la începutul acestui an, ne-a declarat şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Lucian Diniţă. Vor fi controlate toate vehiculele folosite la transport public de persoane, de la microbuze şi autobuze la autocare.
Operaţiunea va dura până la sfârşitul lunii martie şi va viza modul în care transportatorii respectă legislaţia în domeniu. Poliţiştii vor verifica dacă şoferii respectă traseele din licenţa de execuţie, dacă au documentele vizate şi dacă numărul de călători nu depăşeşte maximul admis.
Acţiunea Poliţiei Rutiere este declanşată la doar câteva zile după tragicul accident de la Tulcea, unde un autobuz încărcat cu muncitorii de la o fabrică de confecţii s-a răsturnat, provocând o adevărată tragedie, în care patru oameni au murit şi alte câteva zeci au fost răniţi.
Mii de permise ridicate şoferilor care transportă călători
În primele nouă luni ale anului, poliţiştii de la circulaţie au dat peste 8600 de sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul transportului public, cu aproape două mii mai multe decât anul trecut. Până la sfârşitul verii, agenţii au reţinut peste 8300 de permise şoferilor care efectuau transport public de mărfuri sau persoane, cu peste 3000 mai multe decât în 2009. Cele mai multe, 2235, vizau taximetriştii, alte 1564 de permise fiindu-le ridicate şoferilor care efectuau transport public de persoane-microbuze, autobuze, autocare.
Numărul certificatelor de înmatriculare retrase a fost mai mult decât dublu faţă de 2009-16.079, faţă de 6633. Dintre acestea, 3134 îi vizau pe cei care efectuau transport public de persoane.
Agenţii de Poliţie Rutieră declanşează de luni Operaţiunea "Autobuzul". Mii de poliţişti vor fi mobilizaţi în una dintre cele mai ample oper