Doar două companii din zece intenţionează să angajeze personal nou anul viitor, în timp ce, la nivel global, în medie, cifra este de două ori mai mare, adică peste o treime din companiile intervievate au afirmat că intenţionează să-şi crească numărul de salariaţi, arată studiul bianual Regus Business Tracker. Sursa: Vlad Stanescu
Potrivit acestui studiu, companiile din întreaga lume vor să angajeze tot mai mult personal în 2011, acest lucru fiind unul dintre primele semne că economia globală se lansează pe o traiectorie sustenabilă de revenire şi creştere.
"Preocuparea organizaţiilor pentru angajarea personalului suplimentar se consideră a fi un indicator semnificativ, ce dovedeşte că strategia acestora s-a mutat către investiţiile în dezvoltare prin capital uman. Astfel, peste o treime din companiile intervievate (36% net) au afirmat că intenţionează să-şi crească numărul de angajaţi. Companiile din România se situează sub media globală, numai două companii din zece (18% net) intenţionând să angajeze personal nou în 2011", menţionează sursa citată.
Astfel, situaţia şomajului pe plan global s-ar putea ameliora în 2011. De altfel, Fondul Monetar Internaţional şi Organizaţia Internaţională a Muncii au arătat că şomajul a atins proporţii record pe plan global în ultimii trei ani - o creştere de până la 210 milioane, începând din 2007. Aceste organizaţii au atras atenţia asupra problemelor ce pot afecta economiile naţionale, în cazul în care acest trend va continua, întrucât creşterea şomajului reduce veniturile naţionale din taxe şi creşte cheltuielile publice.
Mai puţin optimişti
Studiul însumează opiniile a peste 10.000 de directori din 78 de ţări, care au fost întrebaţi despre nivelul veniturilor actuale, rata de profitabilitate, aşteptările privind veniturile viitoare şi creşterea economică naţională. Aceşti