La Iasi se gasesc moastele Sfintei Parascheva. Oricine vrea are posibilitatea de a merge sa se roage acolo unde sunt ele depuse. Romanul de rand, insa, isi spune ca totul trebuie facut ca la carte si doar atunci cand sunt scoase afara. Adica sa doarma in aer liber, sa se calce in picioare cu altii si sa stea la coada cate o zi intreaga ca un adevarat martir demn sa sarute moastele.
E traditie ca la moastele Sfintei Parsascheva sa mearga puhoi de lume, in cautarea sanatatii, a norocului, a iubirii sau a banilor de la loterie.
Oricine si orice poate fi sfintit: batiste, copii, iarba, asternuturi, haine si tot ce ar putea sa ii treaca prin cap omului dreptcredincios si habotnic.
Intervievati de reporteri, preotii se minunau in legatura cu atitudinea celor ale caror suflete le pastoresc.
Insa, fiecare om simte ca indeplineste un martiraj, vrea sa fie cat mai chinuit atunci cand merge sa faca plecaciuni, sa-si frece obrazul de sticla raclei si sa pupe saliva altora care, la randul lor, bolnavi fiind, au venit la Sfanta care le poate schimba viata.
Pe la Giurgiu, moastele au ajuns chiar la mare pret. Sunt furate. Asa s-a intamplat cu moastele Sfantului Gheorghe, care, disparand acum cativa ani, nici acum nu au fost gasite, se pare.
Giurgiu este un oras aparte in ce priveste manastirile. Avem la intrarea in oras o manastire, denumita chiar "Sf. Gheorghe" (protectorul orasului) care a fost infiintata intr-o fosta vila particulara si pentru care Episcopia a contractat un credit la banca.
Este o manastire a secolului 21, cu tehnologia si facilitatile la zi. Printre acestea, o mandra piscina in care calugarii se pot racori vara, spre o mai buna slujire a Domnului.
Pe la moastele Sfintei Parascheva trec, e drept, oameni nevoiasi, bolnavi si care cauta alinarea in credinta. Altii cred