Exista anumite prejudecati legate de alimente, care ne fac sa nu le includem (pe cat de des ar trebui) in dieta. Una dintre acestea este legata de oua, altele de mai exoticele avocado ori chiar de bucuria celor mici si mari de peste ocean, untul de arahide.
In realitate, conform CookingLight.com, ele sunt extrem de sanatoase pentru organism. Iar daca tot suntem atat de deschisi fata de Occident si daca oricum alimentele candva rezervate doar lor ne sunt si noua la indemana in prezent, poate n-ar fi rau sa experimentam.
Oua
Prejudecata: Abunda in colesterol
De ce te inseli: Ouale reprezinta una dintre cele mai bune surse de colina, un nutrient esential pentru functionarea creierului. Contin luteina si zeaxantina, antioxidanti care tin ochii sanatosi si te feresc de degeneratia maculara, principala cauza a orbirii.
Luate ca un tot, din punct de vedere nutritional, ouale sunt greu de intrecut: contin proteinele de cea mai buna calitate, contin nutrientii vitali, printre care folati, riboflavina, seleniu, Vitamina B12 si colina. La 75 de calorii oul, reprezinta o alegere densa in nutrienti, dar relativ scazuta din punct de vedere caloric.
Avocado
Prejudecata: Prea grase
De ce te inseli: Acest fruct este bogat in grasimi mononesaturate prietenoase cu inima si contine compusi activi care ajuta la prevenirea cancerului. Abunda in antioxidanti, cum ar fi luteina, beta-carotenul si Vitamina E, care te feresc de boli.
Tot acestia ajuta organismul sa absoarba fitochimicalele din alte alimente. Licopenul din rosii sau beta-carotenul din morcovi sunt absorbite mai bine daca in acelasi bol se afla si o felie sau doua de avocado. Oamenii de stiinta suspecteaza ca efectul se datoreaza chiar grasimilor continute de avocado.
Ciuperci
Prejudecata: N-au cine s