Liderii a trei grupuri politice din Parlamentul European, Martin Schulz - liderul grupului S&D, Guy Verhofstadt - liderul grupului ALDE şi Daniel Cohn-Bendit - liderul Greens/EFA, au trimis ieri preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului din România o scrisoare în care cer eliminarea presei din categoria vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale, menţionate în Strategia CSAT.
"Este extrem de surprinzător să constatăm că un astfel de act atât de nedemocratic se petrece într-un stat membru al Uniunii Europene, în anul 2010", se arată în scrisoarea celor trei lideri ai Parlamentului European. Aceştia apreciază că includerea presei la capitolul vulnerabilităţi în Strategia Naţională de Apărare "reprezintă nu doar un act nedemocratic, ci şi o încălcare a art.11 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, a art.10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, precum şi a art. 6 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene".
În scrisoare se mai atrage atenţia asupra faptului că "este în interesul bunei funcţionări democratice a instituţiilor din România să fie garantate şi respectate drepturile şi libertăţile mass-media aşa cum sunt ele definite în actele fundamentele ale Uniunii". De asemenea, "apreciem că este interesul ţării dumneavoastră de a-şi consolida credibilitatea în cadrul Uniunii Europene", se mai arată în scrisoare. Liderii a trei grupuri politice din Parlamentul European, Martin Schulz - liderul grupului S&D, Guy Verhofstadt - liderul grupului ALDE şi Daniel Cohn-Bendit - liderul Greens/EFA, au trimis ieri preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului din România o scrisoare în care cer eliminarea presei din categoria vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale, menţionate în Strategia CSAT.
"Este extrem de surprinzător să constatăm că un astfel de act atât de nedemocratic se petrec