Ne bucurăm când cumpărăm ieftin, însă preţurile mici pot ascunde obiecte dubioase. Falsurile pot reprezenta un pericol şi pentru sănătate, fie că este vorba de medicamente, parfumuri, haine, brichete sau baterii de telefoane mobile.
„Am comandat un parfum de pe un site şi când m-am dat cu el mi-am dat seama că pur şi simplu nu-i simt mirosul decât foarte vag, în condiţiile în care am avut şi parfumul original luat din duty-free şi persista toată ziua", mărturiseşte Ioana V.
Ea spune că a sunat la numărul de pe site şi „a fost expediată rapid" spunând că, pentru a-i returna banii, trebuie să prezinte dovada că nu e original. Pe de altă parte, Mădălina P. afirmă că e o prostie să cumperi parfumuri sau pantofi de pe internet. „Chiar dacă dai un ban în plus, e recomandat să te deplasezi la magazin şi să încerci pe propria piele ce cumperi", spune ea. Iulia, în schimb, face parte din categoria clienţilor care nu îndrăznesc să cumpere ceva ce nu probează. „M-am mai uitat pe site-uri de profil din România, însă nu am avut curajul să cumpăr. Mai bine mă duc în magazin, dau un pic mai mult, dar măcar stau liniştită că nu am luat un produs contrafăcut", explică ea.
Victor S. a cumpărat o lanternă de la un mare magazin de profil, dar a returnat-o pe motiv că era un produs contrafăcut. „Lanterna cu trei leduri se voia «ceva» care nu are nevoie de baterii pentru a lumina, se încărca un acumulator apăsând repetat pe o manetă. Dar, în realitate, avea doar două baterii mici, iar după ce s-au consumat, lanterna n-a mai funcţionat", povesteşte el. Victor a recuperat banii pe care i-a dat pe produs şi de un real ajutor i-a fost bonul de casă, pe care îl păstrase. Una dintre problemele cumpărătorilor nu este neapărat achiziţia unor falsuri, ci preţul acestora, care, în opinia multora, este prea mare pentru valoarea respectivelor obiecte.
„Atât timp cât eu cumpăr a