Vasluienii vor să scape de tichetele care îşi pierd valabilitatea în noiembrie. Oamenii au ajuns să vândă de şapte ori mai ieftin bonurile care valorau 3.800 de lei în urmă cu câteva luni.
Afacere păguboasă pentru vasluienii care s-au grăbit să scape de rable. Programul de înnoire a parcului auto se apropie de final, iar cei care nu au reuşit să-şi cumpere autoturisme noi riscă să piardă contravaloarea voucherului.
Dacă în primăvara acestui an un tichet se vindea şi cu peste 2.000 de lei, acum, cei care au rămas cu voucherele nevalorificate încearcă să scape de ele vânzându-le şi cu 500 de lei. Vasile Ignat este unul dintre cei care speră să recupereze măcar o parte din valoarea tichetului.
„Am încercat să îmi vând Dacia pe care o aveam, dar nimeni nu-mi oferea mai mult de 1.000 de lei pe ea, aşa că atunci când a început programul «Rabla» am crezut că fac o afacere. Am avut ofertă pentru tichet de 2.000 lei, dar nu am vrut să-l dau pentru că speram să mai obţin măcar 300 de lei. Acum, cred că şi cu 500 de lei aş fi mulţumit dacă aş putea să îl dau“, a spus Vasile Ignat.
George Mazilu are şi el două tichete în care a investit 2.000 de lei, iar acum nu mai reuşeşte să le vândă. „Eu am cumpărat tichetele în iunie, cu 2.000 de lei şi speram că am să le vând separat cu câte 1.500 de lei, dar văd că nimeni nu le mai vrea. Poate reuşesc până în noiembrie să scap de ele şi să recuperez măcar jumătate din bani“, se plânge Mazilu.
Nici tractoarele nu au căutare
Programul „Rabla“ destinat utilajelor agricole a înregistrat un eşec total. Oamenii spun că prima de casare, de 17.000 de lei, este prea mică în raport cu preţul unui tractor nou care ajunge şi la 100.000 de lei. În judeţ, fermierii deţin nu mai puţin de 1.500 de tractoare vechi de 20-30 de ani, utilaje care se pretează la acest program.