Pentru a reuşi să găsească proprietari mansardelor din cartierul nou, consilierii locali au modificat pentru a treia oară condiţiile de vânzare prin licitaţie publică
Schimbarea condiţiilor de creditare a adus probleme Primăriei Slatina, care nu a mai reuşit să vândă anul trecut toate cele 600 de locuinţe reunite într-un centru rezidenţial modern, pe strada Eugen Ionescu. La început, bătălia pe un apartament a fost foarte mare, primăria înregistrând mii de cereri. Întârzierea lucrărilor şi restricţionarea creditării au determinat mai mulţi tineri să renunţe, deşi unii achitaseră avansuri de zeci de mii de lei. Aşa că municipalitatea a rămas cu 58 de imobile nevândute, în blocurile C1ABC, C2ABC, C3ABC, C4ABC, 1ABC şi 2ABC.
A treia strigare
În urmă cu un an de zile, consilierii locali hotărau ca imobilele să fie vândute prin licitaţie publică, indiferent de domiciliul solicitantului, cumpărătorii având posibilitatea să achite un avans de 50%, iar diferenţa în rate lunare egale, în termen de maximum cinci ani de la data încheierii contractului de vânzare - cumpărare. În martie 2010, consilierii modificau condiţiile: avans 20%, perioada zece ani. Cu toate că din octombrie 2009 au fost organizate licitaţii în fiecare zi de vineri, nu s-au găsit decât 36 de cumpărători.
Constatând că au rămas nevândute doar mansarde, una dintre cauze fiind şi faptul că la preţul de vânzare se adaugă şi contravaloarea întreţinerii piscinei, în sumă de 1200 euro, şi costurile notariale, consilierii au hotărât vinerea trecută a treia strigare pentru cele 21 de imobile rămase. Avansul minim a fost scăzut la 10%, iar diferenţa se va putea achita în rate lunare egale în termen de maximum 15 ani.
INFO BOX
Investiţie nefinalizată
Construcţia ansamblului rezidenţial a fost demarată în anul 2006, fiind finalizate doar locuinţele, piscina de cartier