După o viaţă trăită în condiţii de ţară, deşi sunt orăşeni cu acte-n regulă, locuitorii celor două cartiere vor avea canalizare.
Aflate la câţiva kilometri distanţă de oraş, cartierele Satu Nou şi Cireaşov, deşi fac parte din municipiul reşedinţă de judeţ, au rămas la standardele mediului rural. În sfârşit, deşi mulţi renunţaseră să mai spere că le va veni rândul, se întâmplă minunea ca modernizarea să ajungă şi la ei. Consilierii locali au aprobat în urmă cu două zile. Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea reţelei de canalizare şi a unei staţii de epurare, cu finanţare realizată din Fondul pentru Mediu (prin ordinul Ministerului Mediului şi Pădurilor) şi cu participarea Consiliului Local.
Mai au de aşteptat doi ani
Valoarea totală a investiţiei este de 9,45 milioane lei, durata investiţiei fiind de 24 de luni. „Este foarte bine că ne face. De când aşteptăm canalizare, că de, se cheamă că suntem şi noi tot slătineni. Doi ani n-o mai fi foc, numai să ne facă, să ne lăudăm şi noi că intrăm în rându’ lumii”, declară Verginia Pavel, locuitor al cartierului Clocociov.
„Studiul de fezabilitate propune realizarea reţelei de canalizare pe întreg ansamblul de străzi din cele două cartiere, pe o lungime de 10.983 metri liniari. Deoarece cartierele se află la o distanţă considerabilă faţă de reţeaua de canalizare a municipiului, s-a optat pentru realizarea unei staţii de epurare care va deversa în pârâul Valea Ştreangului. Realizarea reţelei de canalizare menajeră apare ca o condiţie elementară pentru creşterea gradului de confort al locuitorilor şi al nivelului de trai”, se arată în Raportul de specialitate al primăriei.
INFO BOX
Acte de orăşean, condiţii de ţăran
Cele două cartiere nu pot concura în ceea ce priveşte condiţiile de trai nici măcar cu cele mai multe comune oltene. Dacă în Cirea