În ciuda frigului, craiovenii s-au înghesuit să cumpere produse tradiţionale. Târgul organizat de municipalitate în centrul oraşului s-a remarcat prin preţurile piperate practicate de comercianţii veniţi din mai multe judeţe ale ţării.
Primul eveniment de acest gen din oraşul nostru a demarat cu paşi timizi. În faţa Primăriei Craiova au fost amplasate doar nouă standuri, de unde au putut fi cumpărate produse de la tradiţionala ţuică de prună până la delicioşii cârnaţi de casă olteneşti.
VEZI GALERIE FOTO CU BUNĂTĂŢILE
În timp ce unii craioveni au făcut coadă la standurile cu preparate din carne şi brânză, alţii s-au rezumat la a întreba cât costă.
Oltenii au făcut coadă la mesele cu preparate tradiţionale din carne
Pentru clienţii de rând, produsele s-au dovedit a fi prea scumpe. „E drept că arată foarte bine toate, şi şoriciul, şi caşcavalul, dar sunt prea mari preţurile. În Piaţa Mare e 16 lei brânza de oaie, iar aici o vând cu 20 de lei“, a mărturisit Maria Marinescu (78 de ani), o pensionară din Craiova.
Cârnaţii olteneşti s-au vândut cu zecile de kilograme
Înghesuială mare a fost şi la preparatele din carne. Îmbrăcată în costum popular, reprezentanta standului „Căsuţa cu bunătăţi“ a făcut cu greu faţă clienţilor care stăteau la coadă. „Este o iniţiativă lăudabilă a primăriei de a organiza acest târg. După cum vedeţi, avem clienţi foarte mulţi, care sunt mulţumiţi de produsele noastre“, a declarat Laura Spătărelu (28 de ani).
Produsele din miere au fost la mare căutare
Dinescu a venit cu sarmalele
La celelalte standuri, oltenii au avut ocazia să cumpereturtă dulce (2 - 6 lei bucata), covrigi (6 lei şiragul), carne la garniţă (53 de lei kilogramul), cârnaţi (30 de lei kilogramul), magion de prune (7 lei borcanul), şuncă de casă (32 de lei kilogramul) sau ţuică de