Pentru mulţi, hârtia şi plasticul devin deşeuri. Pentru stilista Adina Buzatu şi pentru liceenii din 12 şcoli bucureştene, sunt materiale de creaţie. Ce a ieşit: 54 de costume din materiale reciclabile care au transmis un mesaj clar locuitorilor Capitalei: dacă nu ne schimbăm stilul de viaţă, ne sufocăm în "griul" oraşului.
Acţiunea, realizată de Asociaţia Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21, a avut loc săptămâna trecută la Muzeul Municipiului Bucureşti, în cea de-a doua parte a campaniei "Aeriseşte Bucureştiul!"
Joi s-a deschis şi o expoziţie cu 150 de fotografii, mărturii ale unui oraş "eco", dar şi imagini care surprind zonele "gri" ale Capitalei, sufocată de aglomeraţia de maşini, construcţii care urâţesc peisajul, gunoaie care tronează pe stradă sau pe spaţii verzi, după cum o descriu iniţiatorii campaniei.
Expoziţia "Eco-itinerarii prin Bucureşti" poate fi văzută până pe 2 noiembrie, la Muzeul Municipiului Bucureşti, în zona Universitate.
Calitatea vieţii în Bucureşti depinde de noi toţi
Acesta a fost mesajul pe care tinerii au vrut să îl transmită rezidenţilor oraşului, potrivit Ninei Cugler, preşedinte executiv al asociaţiei Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21.
"Calitatea vieţii noastre depinde de noi toţi, de atitudinea pe care o adoptăm faţă de mediu; noi tinerii dorim un mediu mai curat, mai puţin poluat, mai aerisit. Iar aerisirea Bucureştiului este posibilă numai prin schimbarea atitudinii locuitorilor săi", a spus aceasta, iar cuvintele i-au fost întărite de invitatul special al evenimentului, Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei în România.
"Mediul nu este ceva din jurul tău, ci este ceva din interiorul tău: în Norvegia educaţia privind mediul începe de la vârste fragede, iar copiii învaţă că mediul nu reprezintă doar un spa