Daca cineva ne invita la o masa “tipic romaneasca”, ne vin din start in minte sarmalele, mamaliga, micii, ciorba de burta si fripturile plutind in grasimi multe. Ne mai gandim la carnatii de Plescoi, la salamul de Sibiu, la caltabos, tuica, palinca si mamaliga. Insa daca incepem sa calatorim prin Balcani, descoperim ca micii sunt “mancare nationala” si in Serbia si in Bosnia. La fel si sarmalele, mamaliga, diversele sortimente de carnati, dar si bauturile noastre. Indiferent daca e tuica, palinca sau snaps, aceleasi produse se regasesc in mod traditional in mai multe tari, sub diferite denumiri. Asa ca TOTB si-a pus intrebarea: exista sau nu bucatarie romaneasca?
Citeste mai mult pe TOTB Daca cineva ne invita la o masa “tipic romaneasca”, ne vin din start in minte sarmalele, mamaliga, micii, ciorba de burta si fripturile plutind in grasimi multe. Ne mai gandim la carnatii de Plescoi, la salamul de Sibiu, la caltabos, tuica, palinca si mamaliga. Insa daca incepem sa calatorim prin Balcani, descoperim ca micii sunt “mancare nationala” si in Serbia si in Bosnia. La fel si sarmalele, mamaliga, diversele sortimente de carnati, dar si bauturile noastre. Indiferent daca e tuica, palinca sau snaps, aceleasi produse se regasesc in mod traditional in mai multe tari, sub diferite denumiri. Asa ca TOTB si-a pus intrebarea: exista sau nu bucatarie romaneasca?
Citeste mai mult pe TOTB