În piaţa centrală din Alexandria legumele de sezon sunt pe sfârşite, iar locul lor începe să fie luat de murături. A apărut prima precupeaţă care îmbie cumpărătorii din piaţă cu castraveţi acri, varză murată, ardei iuţi în oţet şi suc de roşii.
Pentru alexăndrencele mai comode sau care nu au avut timp de preparat conserve pentru iarnă, murăturile gata făcute din piaţă reprezintă o alternativă. Steliana Bubureanu este prima precupeaţă care a venit în acest an la piaţă cu murături. Femeia de 60 de ani vinde murături în Piaţa centrală din Alexandria de 10 ani şi spune că are clienţi fideli care îi apreciază marfa. „ Vin la mine doamne care cumpără de toate, şi castraveţi acri şi varză murată. Sunt doamne care au servici, nu au timp de murături şi nici bunici sau părinţi la ţară care să le prepare aşa ceva. Toată lumea zice că murăturile mele sunt cele mai bune" spune tanti Stela, precupeaţa pe care o cunoaşte toată piaţa şi care spune că toată lumea e mulţumită de marfa ei.
Tanti Stela susţine că preţurile ei nu sunt deloc mari:" Un kilogram de varză murată costă 1 leu, la fel şi borşul. Ardeiul iute în oţet îl dau cu 5 lei jumătatea de kilogram. Am castraveciori muraţi la 8 lei kilogramul şi gogoşari la 10 lei. Nu s-a plâns nimeni de preţ, oricum ca gust, nu se compară." Când vine vorba de reţete, tanti Stela e secretoasă şi nu vrea să spună ce ingrediente foloseşte pentru ca murăturile ei să reziste toată iarna. „ Am eu reţetele mele, le-am învăţat şi eu de la mama mea, de la bunica. Nu le spun, că pe urmă o să facă toată lumea" spune precupeaţa.
În ceea ce priveşte câştigul scos din vânzarea de murături, tanti Stela spune că are zile în care scoate şi 50 de lei, dar are şi zile în care vine degeaba la piaţă : „ Acum am vândut doar un kilogram de castraveţi . Am luat 8 lei. Să vedem dacă mai vine cineva" spune Stela Bubureanu.
Mai scumpe ca l