Este cel mai vechi salvator de la Descarcerare şi are la active sute de vieţi salvate. În timpul liber îi place să urce pe munte.
Virgil este angajat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din 1995. A ales cariera militară pentru că i-a plăcut dintotdeauna disciplina. “Tatăl meu a lucrat peste 30 de ani ca militar la Caracal. El m-a făcut să aleg această meserie. Şi fraţii mei sunt tot militari”, povesteşte Virgil Stancu.
Iniţial a lucrat pe autospeciala care merge la incendii. Din 2002 este comandantul echipajului de la Descarcerare. Deşi are o meserie de care mulţi fug, pompierul vorbeşte cu drag despre ceea ce face. Se bucură atunci când salvează vieţi, dar şi suferă când nu o poate face. “Eu conduc echipajul de Descarcerare şi încerc să ajung cât mai repede pentru că ştiu că şi o secundă contează când e vorba de salvarea unei vieţi omeneşti. E foarte greu să nu poţi salva un om dintre fiare, dar şi mai greu este ca după ce îl salvezi să îl vezi cum moare şi să nu poţi face nimic”, mărturiseşte pompierul
“Meseria mă încarcă de energie”
Virgil Stancu spune că nu a regretat nicio clipă că şi-a ales această meserie. “Mulţi dintre colegii mei mi-au spus că visează urât noaptea sau că le vine în minte imaginea de la o intervenţie, dar eu nu am probleme de genul ăsta. Cea mai grea intervenţie mi s-a părut un accident de circulaţie produs în apropiere de Căcâna, în care o fetiţă de câţiva ani a murit. Imediat după intervenţie mi-am sunat copilul să văd ce face. Această meserie mă afectează, dar mă şi încarcă de energie. Îmi dau seama cât de scurtă este viaţa şi că merită trăită”, a povestit militarul.
Virgil este pasionat de urcatul pe munte. De fiecare dată când merge în concediu, alege muntele, pentru că îi place foarte mult. Cel mai des vizitează Stâna de Vale şi Postăvaru.
Profil:
Născut. 19 iunie 1972, la Caracal