Partidul care a sedus numeroşi oameni prin mesajul anticorupţie le-a mai făcut acestora, încă o dată, în ciudă: l-a ales în funcţia de preşedinte al organizaţiei din Craiova pe Antonie Solomon, primarul suspendat întors de curând din arest preventiv pentru corupţie.
"Mi-e ruşine că sunt în PDL", a spus europarlamentarul Cristian Preda când a aflat de aplauzele care au însoţit alegerea. E de mirare cum Cristian Preda nu s-a obişnuit deja cu deprinderile PDL; n-a trecut aşa multă vreme de când primarul din Râmnicu-Vâlcea, Mircia Gutău, era ţinut în braţe de conducerea partidului. Ce-i leagă pe Solomon şi pe Gutău în afară de dosarele de corupţie? Desigur, faptul că-şi controlează cum se cuvine bazinele electorale locale. Restul nu mai contează, nu-i aşa?
Aceia care se revoltă în faţa unor astfel de "albiri" politice par mai degrabă nişte extratereştri. Printre politicieni, care sunt ade văraţii pământeni ai zilelor noastre, umblă deja butada "Nu eşti om politic dacă n-ai dosar penal", cu diferite variante, prin care împricinaţii vor să-şi bagatelizeze măreţele fapte promovând ideile că a) "oricum, toţi fură" şi b) "dosarele sunt politice". Ambele idei subînţeleg faptul că Justiţia din România e atât de oarbă, încât a devenit proastă şi impotentă, ca o glumă răsuflată.
Într-o listă realizată de HotNews sunt trecute 18 dosare grele, care au ţinut prima pagină a ziarelor, la un moment dat, dar care zac acum prin sertare ce se întredeschid strategic doar la nevoie. Sunt cazuri celebre, care păreau atât de clare că te şi mirai cum mai pot scoate capul în lume eroii lor, cazuri pe care nu doar că s-a aşternut praful; deja praful s-a pietrificat, socotind cât timp a trecut de la tam-tam.
Iată doar simpla enumerare a celor 18 dosare: "2 Mai" - Monica Iacob Ridzi (504 zile de la începerea cercetării penale), "Mătuşa Tamara" - Adri