Daca ai stat in frig macar 3 minute ai observat probabil ca atunci cand ai intrat in casa erai revigorat, imbujorat si pielea iti stralucea.
Crioterapia este un tratament care se bazeaza pe temperaturile extrem de scazute pentru a transmite un soc organismului, punand sangele in circulatie si stimuland sistemul imunitar, dar si sistemul nervos central. Termenul de temperatura extrem de scazuta nu este doar o figura de stil, deoarece tratamentul prin crioterapie iti poate supune corpul pana la - 135 de grade Celsius. Gandeste-te numai ca temperatura din congelatorul tau coboara doar pana la - 18 grade Celsius.
O sedinta de crioterapie nu dureaza mai mult de 3 minute si are loc intr-o incapere in care aerul este nu doar foarte rece, dar si foarte uscat.
Oamenii pot apela la crioterapie pentru a vindeca ranile, oboseala, pielea uscata, acneea, celulita, depresia, stresul, insomnia, astmul si osteoporoza.
Atletii apeleaza la crioterapie pentru recuperare, in timp ce femeile au descoperit ca aceasta terapie poate fi folosita si ca tehnica de infrumusetare.
Cand intram in crio-camera, scaderea brusca de caldura stimuleaza receptorii de temperatura, iar creierului transmite mesaje in tot corpul. Cand iesim din camera, sangele este pompat energic in corp, sporind alimentarea cu oxigen si ajuta la eliminarea toxinelor.
Tot frigul determina sistemul nervos sa elibereze endorfina, sau hormonul fericirii, si in plus are si un efect anti-inflamator, reducand in acelasi timp intensitatea durerii.
Crioterapia nu este indicata persoanelor care au tensiunea arteriala neregulata.
Cei care practica acest tip de terapie trebuie sa stie ca pe timpul sedintei trebuie sa poarte haine care nu ingheata: pantaloni scurti si tricou din bumbac, sosete, manusi si incaltaminte din piele. In inter