Curtea de Apel Bucureşti a respins ieri acţiunea deschisă de Volksbank împotriva statului, ca urmare a aplicării Ordonanţei 50/2010 privind creditele pentru populaţie.
Contactaţi de reporterii EVZ, reprezentanţii casei de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care reprezintă banca şi în procesele intentate de clienţii nemulţumiţi, ne-au transmis că se vor adresa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
''Instanţa judecătorească a respins cererea de suspendare ca neîntemeiată, deşi Guvernul ceruse respingerea cererii ca fiind inadmisibilă, întrucât instanţele judecătoreşti nu pot suspenda o lege. NNDKP împreună cu VOLKSBANK şi-au asumat de la început riscul ca instanţele judecătoreşti naţionale să nu fie încă pregătite pentru soluţionarea unei astfel de cereri; pentru noi câştigul derivă din faptul că instanţa a considerat o astfel de cerere ca fiind admisibilă, dar a considerat că nu sunt demonstrate condiţiile suspendării. Speranţa noastră este că ICCJ va soluţiona în mod complet acest demers procedural'', consideră Mădălin Niculeasa, Partener NNDKP.
Vezi punctul de vedere transmis pentru "Evenimentul zilei" de NNDKP:
BNR anunţa noi procese
În luna septembrie, oficialul BNR Nicolae Cinteză a anunţat că una dintre cele mai mari bănci din România se pregăteşte să dea statul în judecată, în vederea recuperării pierderilor generate de aplicarea ordonanţei creditelor, fără să precizeze numele instituţiei de credit. El a precizat că, în mod normal, instituţia care a făcut greşeli trebuie să plătească.
Bancherii au susţinut că aplicarea OUG 50/2010 privind creditele populaţiei va genera băncilor pierderi de ordinul milioanelor de euro. Deocamdată, bancherii nu au putut prezenta cifre exacte. BNR, prin vocea consilierului guvernatorului, Adrian Vasilescu, a anunţat că nu va în