Epidemia de holeră din Haiti a depăşit graniţele statului din America Centrală. Un prim caz de holeră a fost depistat, marţi, în Republica Dominicană, vecină cu Haiti, iar un alt caz de îmbolnăvire a fost descoperit, miercuri, în Florida, în sud-estul Statelor Unite ale Americii.
Femeia din SUA şi-a vizitat recent familia în Haiti, iar la revenirea în Miami a dezvoltat simptomele bolii, deshidratare şi diaree, fiind diagnosticată de Centrul american de control şi prevenţie a bolilor.
Citeşte şi:
OMS: Epidemia de holeră din Haiti va dura mai mulţi ani
După cinci zile petrecute internată în spital, starea de sănătate a femeii s-a ameliorat. "Se simte bine", a declarat medicul Thomas Torok, specialist în holeră la departamentul pentru sănătate din statul Florida, contactat de cotidianul Miami Herald. "Alte cazuri posibile fac obiectul unei anchete", a declarat el.
Identitatea femeii bolnave nu a fost divulgată, dar Torok a precizat că aceasta avea un loc de muncă ce nu presupune contact cu publicul, limitând riscurile de transmitere a bolii altor persoane. Ea se întorsese din Haiti în urmă cu o săptămână, după ce îşi vizitase familia care locuieşte în valea Artibonit, aflată la originea epidemiei de holeră care a provocat moartea a 1.100 de persoane în Haiti.
240.000 de locuitori din Florida provin din Haiti
"Suntem norocoşi că în statul Florida, şi în general în State, avem o infrastructură bună în ceea ce priveşte apa, canalizarea şi accesul la produsele alimentare", a precizat Rob Hayes, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Sănătate din Florida, citat de "The New York Times".
Potrivit Miami Herald, familia acestei femei locuieşte în valea Artibonite, aflată la originea epidemiei de holeră care a provocat moartea a 1.100 de persoane în Haiti.
În Florida, sunt 240.000 de persoane născute în Haiti, care îş