Locurile de muncă din Mehedinți, și așa puține, sunt sporite artificial de către unele firme. Societățile declară posturi vacante doar pentru a respecta legea, însă în realitate, acestea sunt deja ocupate.
Mai multe firme din Mehedinți apelează la o metodă deloc ortodoxă, atunci când vine vorba despre locurile de muncă. Obligați de lege, reprezentanții acestora depun la sediul AJOFM Mehedinți posturile vacante, însă, în realitate, acestea sunt deja ocupate.
Prefectul de Mehedinți, Ion Mâțu, a luat atitudine în ceea ce privește acest fenomen și a afirmat în cadrul Colegiului Prefectural că vor trebui găsite soluții pentru a amenda drastic astfel de firme.
„Trebuie găsite soluții de sancționare a societăților care anunță posturi vacante și în realitate, acestea sunt deja ocupate. Mergi la AJOFM, vezi că sunt 1000 de locuri de muncă și de fapt sunt doar 40 disponibile. Nu ne putem bate joc de instituțiile statului”, anunța ieri, în cadrul Colegiului Prefectural, reprezentantul Guvernului în Mehedinți, Ion Mâțu.
Egalitatea de șanse lipsește cu desăvârșire
De altfel, mai mulți șomeri care caută cu disperare un loc de muncă, afirmă că unele posturi vacante se ocupă în timp record.
„Au fost cazuri când am sunat la o firmă în maxim 30 de minute de la apariția job-ului pe site-ul AJOFM și mi s-a spus că nu mai este de actualitate, că s-a ocupat. Așa ceva nu avea cum să se întâmple”, ne-a spus un șomer în vârstă de 42 de ani, care a ținut să își păstreze anonimatul.
Angajatorul are ultimul cuvânt
Reprezentanții AJOFM Mehedinți recunosc faptul că, în problema angajărilor, societățile sunt suverane.
„Nu există niciun cadru legislativ prin care să sancționăm firmele care practică acest gen de acțiuni. Poate, pe viitor, acest lucru se va întâmpla, dar deocamdată nu avem ce face. Noi ne facem datoria, afișăm posturile, d