Patru nopţi de cazare în perioada Crăciunului, la Padiş, în Munţii Apuseni, te costă aproximativ 500 de lei. În acest preţ intră micul dejun, cina şi masa festivă de Crăciun. Sursa: ARHIVA EVZ
Departe de aglomeraţia marilor staţiuni, în locuri feerice, în colţuri de rai, oaze de linişte. Vă propunem câteva locuri turistice mai puţin cunoscute. Locuri cu peisaje de vis, sălbatice.
Când te întorci la pensiune din drumeţie sau de la pârtia de schi, ai internet, loc de joacă pentru copii şi mâncare tradiţională, toate condiţiile pe care le găseşti în Poiana Braşov sau la Predeal. Puţini au auzit, de exemplu, de Padiş, din zona Munţilor Apuseni. Aici se află cel mai grandios fenomen carstic din România, cu tuneluri subterane, stânci şi privelişti de o frumuseţe rară.
Valea Lotrului are foarte multe locuri spectaculoase care au păstrat peisajul natural, cascade spectaculoase şi peşteri. Un sejur de Sărbători costă de la 250 de lei până la 900 de lei de persoană. Sunt şi cabane care oferă pentru grupuri întreaga capacitate. De exemplu, la Harghita Băi, o cabană de 18 locuri se poate închiria în totalitate în schimbul a 800 de euro.
BORŞA
Borşa e o zonă cu pante şi diferenţe de nivel, unde se întâlnesc trei formaţiuni muntoase, Munţii Ţibău, Munţii Maramureşului şi Munţii Rodnei. În imediata apropiere se află Rezervaţia naturală Pietrosu Mare, care încă din 1979 este inclusă în reţeaua mondială de rezervaţii ale biosferei. De asemenea mai sunt rezervaţiile Cornu Nedeii, Salhoi, Peştere şi Izvorul Albastru al Izei precum şi Piatra Rea.
Borşa are 5 pârtii de schi: Olimpic (2.980 m), Poiana Stiol (1.600 m), Puzdrele (1.000 m), Poiana Vf. Stiol (790 m) şi Brădet (200 m). La o pensiune de trei margarete, preţurile unui sejur de trei zile în perioada Sărbătorilor de Iarnă pornesc de la 220 de lei de persoană. Î