Cei aproximativ 600 angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Iasi ar putea scapa de restructurarea anuntata de ANAF pentru inceputul anului viitor, datorita faptului ca inregistreaza costuri de functionare scazute. Potrivit analizelor facute, procentul cheltuit pentru colectarea sumelor de bani de la contribuabili este redus, ceea ce ar putea determina ANAF sa renunte la desfiintarea unor unitati fiscale. "In urma analizei de costuri a reiesit ca, in judetul Iasi, se cheltuie 17.839 lei pentru fiecare milion incasat, adica sub 1,8 la suta. Este vorba despre sume nete, iar suma consumata include atat cheltuielile cu personalul, cat si cheltuielile materiale", a declarat Maria Taran, purtator de cuvant in cadrul DGFP.
Reamintim ca in urma cu aproximativ doua saptamani conducerea Ministerului de Finante a solicitat unitatilor teritoriale sa faca analize de cost pentru fiecare judet in parte. Potrivit ANAF, in urmatoarea perioada se doreste desfiintarea sau comasarea administratiilor financiare ineficiente sau a celor care sunt foarte apropiate din punct de vedere geografic. La Iasi, o asemenea masura ar putea viza desfiintarea sau comasarea unitatilor fiscale teritoriale de la Pascani, Harlau, Targu Frumos si Raducaneni.
Cei aproximativ 600 angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Iasi ar putea scapa de restructurarea anuntata de ANAF pentru inceputul anului viitor, datorita faptului ca inregistreaza costuri de functionare scazute. Potrivit analizelor facute, procentul cheltuit pentru colectarea sumelor de bani de la contribuabili este redus, ceea ce ar putea determina ANAF sa renunte la desfiintarea unor unitati fiscale. "In urma analizei de costuri a reiesit ca, in judetul Iasi, se cheltuie 17.839 lei pentru fiecare milion incasat, adica sub 1,8 la suta. Este vorba despre sume nete, iar suma consumata include atat c