Specialişti din tot Ardealul în prepararea licorii negre se întrec, până duminică, la Iulius Mall din Cluj-Napoca. Cafeaua e mai mult decât capuccino şi „lungă cu lapte“. Asta încearcă organizatorii să-i facă pe clujeni să înţeleagă prin evenimentul la care cei prezenţi pot gusta gratuit sortimente rare de cafea.
Mirosuri exotice de cafea vor inunda zilele acestea, parterul mall-ului din Gheorgheni, unde specialişti în prepararea acestei licori se vor întrece în a-şi demonstra talentul. „Noi suntem aici de astăzi între orele 10 şi 22. Cei care ne vizitează pot degusta, împreună cu noi, diverse sortimente de cafea şi de cocteiluri. Competiţia propriu-zisă are loc sâmbătă şi duminică“, a explicat, ieri, Slivia Constantin, organizatorul evenimentului, membru fondator al Asociaţiei Române de Cafea de Specialitate.
Evenimentul se desfăşoară pe durata a cinci zile, începând de miercuri şi până duminică, la Iulius Mall, la parterul centrului comercial. În primele trei zile, au loc antrenamente pentru cei înscrişi în concurs, seminarii şi workshop-uri despre cafea. „Se va face multă cafea bună, pe care o vom oferi celor care asistă la eveniment. Este vorba despre sortimente exotice, rare, gusturi inedite, pe care curioşii le vor putea încerca“, mai spune Silvia.
Trei probe de măiestrie
Competiţia se va desfăşura pe trei categorii World Barista (barman specializat în prepararea cafelei-nr) Championship, Latte Art şi Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). În cadrul primei probe, concurenţii vor prepara câte patru cafele espresso, cappuccino şi patru băuturi proprii în 15 minute. În cadrul celei de-a doua probe, ei vor trebui să pregătească câte două caffe macchiato, cappuccino şi două băuturi originale, fiecare cu desen, în 8 minute.
La a treia probă, concurenţii trebuie să facă două băuturi calde folosind doar whisky, zahăr, cafea şi frişcă. Parti